Actualul ambasador al Bulgariei la Paris, Marin Raikov, a fost numit de presedintele bulgar Rosen Plevneliev la conducerea unui Guvern de experti care va conduce tara pana la alegerile legislative anticipate din 12 mai, relateaza MEDIAFAX.

"Premierul trebuie sa fie un diplomat bun, moderat, rezonabil, competent". El trebuie sa cunoasca situatia internationala si sa "apere interesele Bulgariei la Bruxelles", a apreciat presedintele Plevneliev.

Marin Raikov, in varsta de 52 de ani, a fost adjunctul ministrului de Externe din 1998 pana in 2001, intr-un Guvern anticomunist, apoi ambasador la Paris din 2001 pana in 2005. El a fost numit din nou in acest post in 2010.

El ii va succeda premierului conservator Boiko Borisov, care a demisionat la presiunea manifestatiilor de strada la 20 februarie, si va ocupa si postul de ministru de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.