Liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a amenintat ca va acorda vot de neincredere presedintelui Nicolae Timofti, daca il va propune pe Filat in functia de premier.

„In cazul in care presedintele insista cu domnul Filat si prelungeste si aprofundeaza aceasta criza, care este in detrimentul nostru si ne indeparteaza de Uniunea Europeana, atunci sa-si asume raspunderea. Vom inainta vot de neincredere si vom vota alaturi de comunisti. Eu, in cazul dat, voi folosi toate metodele pentru a-mi apara poporul si statul. Vot de neincredere pentru apartenenta sa la un partid politic, dar nu la popor. Nici nu ma uit, nu iert pe nimeni si votez cu oricine. Nu vreau sa se ajunga la aceasta si sper ca domnul presedinte constientizeaza ce se intampla”, a declarat Ghimpu, potrivit evz.

Ministrul moldovean de Externe si prim-vicepresedintele liberal-democratilor Iurie Leanca a anuntat miercuri ca Vlad Filat, seful Guvernului demis marti prin motiune de cenzura in Parlament, ramane candidatul formatiunii pentru functia de premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.