Pragul de un milion de refugiati sirieni, inregistrati sau ajutati ca atare, a fost atins, a anuntat miercuri un comunicat al Inaltului Comisariat pentru Refugiati al ONU (UNHCR).

"Cu un milion de persoane care au fugit, milioane de persoane stramutate in interiorul tarii si mii de persoane care traverseaza frontierele in fiecare zi, Siria a intrat in spirala unei catastrofe absolute", a apreciat Antonio Guterres, Inaltul Comisar pentru Refugiati, intr-un comunicat difuzat de la Geneva.

Numarul refugiatilor care au fugit din propria tara a crescut "dramatic" de la inceputul anului. Sunt 400.000 de refugiati sirieni in plus de la 1 ianuarie, afirma UNHCR.

"Ei sunt traumatizati, nu mai au nimic si si-au pierdut membri ai familiilor, aproximativ jumatate dintre refugiati sunt copii, majoritatea cu varste mai mici de 11 ani", continua UNHCR, scrie MEDIAFAX.

Ei fug catre Liban, Iordania, Turcia, Irak si Egipt. Din ce in ce mai multi sirieni fug catre Africa de nord si Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.