Ambasada Romaniei la Tokyo a fost tinta unei amenintari cu bomba. MAE: Totul a fost o alarma falsa!

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca marti a avut loc o alarma falsa cu bomba la Ambasada Romaniei la Tokyo, in jurul orei locale 11.00, persoana care a transmis amenintarea fiind neidentificata.

"Astazi, 5 martie 2013, ora 11.00 ora locala, la Ambasada Romaniei in Tokyo s-a primit telefonic o amenintare cu bomba de la o persoana neidentificata, care s-a adresat in limba japoneza. Conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii, au fost luate imediat toate masurile de prevenire si aparare, fiind contactate autoritatile competente japoneze", precizeaza MAE, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, potrivit MAE, "interventia autoritatilor nipone a fost prompta, un echipaj de politie s-a deplasat la sediul misiunii, iar concluzia acestora a fost ca este vorba de o alarma falsa".

Misiunea diplomatica a Romaniei a depus o plangere oficiala catre structurile abilitate japoneze, mentioneaza MAE.



Motivul amenintarii ar fi scandalul starnit dupa ce un roman a ucis o japoneza.

O grupare extremista, care a lansat amenintarea, cere acum expulzarea romanilor din Japonia deoarece acestia ar avea "ADN de criminali",
scrie realitatea.net.

In urma cu cateva zile, un adolescent roman in varsta de 17 ani a recunoscut ca a injunghiat-o si a jefuit-o pe Arisa Yamada, care lucra intr-un restaurant si locuia in apropiere de locul crimei, impreuna cu un prieten japonez in varsta de 18 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.