Emirul Qatarului, seicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumparat sase insule grecesti din Marea Ionica de la proprietari privati, unde vrea sa construiasca palate pentru cei 24 de copii si cele trei sotii.

Insulele au costat 8,5 milioane de euro, iar tranzactia a fost perfectata dupa 18 luni din cauza birocratiei din Grecia.

"Grecia este o astfel de tara. Chiar cand cumperi o insula, chiar daca esti emirul Qatarului, dureaza un an si jumatate pentru procesarea tuturor actelor", a declarat Ioannis Kassianos, primarul Insulei Itaca, situata in apropierea insulelor cumparate de seic, cunoscute sub numele de Echinade.

Insulele au atras atentia emirului in urma cu patru ani, cand acesta a ajuns cu iahtul sau in Marea Ionica. Dupa ce iahtul a ancorat in apele Insulei Itaca, emirul a coborat la tarm in sandale si pantaloni scurti pentru o plimbare, timp in care s-a interesat si despre proprietarul insulelor.

"Au un fond cu cateva sute de milioane. Din cate stiu, vor sa cumpere toate cele 18 insule, tot grupul", a spus Kassianos.

Emirul a negociat dur pretul insulelor, profitand de interesul redus al investitorilor pentru activele diosponibile la vanzare in Grecia, noteaa The Guardian, scrie MEDIAFAX.

Prima insula, Oxia, a avut initial un pret de 7 milioane de euro, inainte ca proprietarii greco-australieni au acceptat sa o vanda usor sub 5 milioane de euro. Saptamana trecuta, proprietarul celorlalte 5 insule s-a inteles cu emirul asupra pretului.

"Insulele au fost in familia mea peste 150 de ani, dar nu suntem suficient de bogati incat sa ne permitem sa mai pastram proprietati atat de valoroase. Suntem foarte bucurosi ca vindem", a spus fostul proprietar, criticand taxele mari impuse de statul elen pe prorpietati imobiliare.

Emirul nu pare a avea intentia sa dezvolte cele sase insule in scop turistic. In schimb, vrea sa construiasca palate pentru placerea exclusiva a celor 24 de copii si cele trei sotii. Arhitectii au sosit deja pe insula, insa par sa aiba probleme cu legislatia elena.

Citeste si:
Ajutoare pentru încălzire și birocrație. Satul din România în care...
Ajutoare pentru încălzire și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.