Postul BBC va difuza un mesaj de Paste in care autorii lui compara tratamentul la care sunt supuse persoanele gay in societatea actuala cu crucificarea si moartea lui Iisus.

Acest mesaj va fi difuzat intr-o emisiune ce va avea loc pe postul Radio 4 si va compara "sentimentul de abandonare resimtit de barbatii homosexuali cu experienta traita de Iisus in timp ce murea pe cruce".

Benjamin Cohen, fostul prezentator al programului de stiri de pe postul Channel 4 si militant pentru drepturile homosexualilor, va vorbi in aceasta emisiune si ii va intreba pe credinciosii britanici "cum pot sa isi respinga copiii" pentru "un lucru asupra caruia nu detin nicio putere".

Referindu-se la ultimele clipe din viata lui Iisus, cand acesta agoniza pe cruce dupa ce fusese predat romanilor, Benjamin Cohen spune ca persoanele gay au parte de experiente similare din cauza gruparilor religioase. Discutia radiofonica, ce va fi difuzata la sfarsitul acestei saptamani, face parte din seria de emisiuni "Lent Talk", dedicata temei abandonului.

Benjamin Cohen, care a infiintat Pink News, o publicatie online cu specific gay, va vorbi despre copilaria sa, petrecuta intr-o familie de evrei ortodocsi, si despre educatia pe care a primit-o la o scoala catolica. El sustine ca religia "a destramat familii", iar "respingerea de catre parinti a sexualitatii copiilor lor, din cauza convingerilor religioase, i-a determinat pe multi copii sa se sinucida".

"Sentimentul ca ai fost abandonat de Dumnezeu rezoneaza oarecum cu cuvintele lui Iisus atat din Evanghelia dupa Marcu, cat si din Evanghelia dupa Matei, acolo unde El se intreaba: «Domnul meu, Domnul meu, de ce m-ai abandonat?». Desigur, eu inteleg faptul ca pentru o persoana foarte religioasa aceasta comparatie este dificil de inteles - un evreu ortodox crede cu adevarat ca Tora este traducerea literala a cuvintelor Domnului, iar un devotat catolic crede ca papa este infailibil. Insa doresc oare credinciosii cu adevarat sa isi respinga copiii pentru un lucru asupra caruia nu detin nicio putere? La fel cum autoritatile evreiesti l-au respins pe Iisus - pentru un lucru asupra caruia nu detineau nicio putere - pentru faptul ca era fiul lui Dumnezeu", a declarat Benjamin Cohen, potrivit MEDIAFAX.

Comentariile sale au atras numeroase critici din partea mai multor grupari religioase

Citeste si:
Paștele, celebrat în aceeași zi. Scrisoarea către Sfântul Sinod...
Paștele, celebrat în aceeași...

"Desi aveam toata compasiunea pentru aceia care se simt respinsi, asemanarea cu Iisus a acelora care se simt respinsi din cauza unor alegeri comportamentale pe care le-au facut este o blasfemie", a declarat Andrea Williams, presedinta asociatiei Christian Concern.

Ea considera totodata ca discutiile despre perioada in care BBC a ales sa difuzeze acea emisiune reprezinta "o chestiune serioasa" si spune ca postul britanic ar trebui "sa educe si sa informeze" publicul, despre care ea crede ca acesta "cunoaste tot mai putine lucruri despre Iisus".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.