Oficiali britanici ar fi asigurat Guvernul roman, in secret, ca imigrantii romani vor putea primi ajutoare sociale in Marea Britanie dupa anularea restrictiilor impuse pe piata britanica a muncii.

Potrivit publicatiei, ministrul roman a declarat ca a "primit asigurari oficiale din partea Guvernului britanic" potrivit carora Marea Britanie va "respecta" directivele UE in domeniu. Insa informatia pe surse despre asigurari oferite in secret sunt, in opinia Daily Express, "socante", in contextul in care David Cameron a promis saptamana trecuta ca Marea Britanie va fi "cea mai dura" tara in privinta ajutoarelor sociale.

Potrivit Daily Express, premierul britanic ar dori sa le interzica imigrantilor romani accesul la ajutor legal in cazuri privind ajutoare sociale, locuinte si alte solicitari de natura civila. De asemenea, Guvernul examineaza planuri de limitare a accesului strainilor la sistemul de sanatate.

"Daca toata lumea va respecta legislatia europeana, cred ca nu este nevoie ca dezbaterea despre posibile solutii legale (sau) sanctiuni sa continue", a declarat Corlatean pentru Sky News, in emisiunea "Murnaghan". Ministrul roman de Externe Tirus Corlatean a avertizat, pentru postul Sky News, ca Guvernul roman ar putea initia o actiune juridica in cazul in care Marea Britanie nu permite imigrantilor romani acces la ajutoare sociale

Seful diplomatiei romane a facut aceste declaratii in contextul unei dezbateri despre numarul de imigranti romani si bulgari ce s-ar pregati sa vina in Marea Britanie incepand din 2014, dupa anularea restrictiilor pe piata britanica a muncii impuse celor doua foste tari comuniste membre UE din 2007. Potrivit unor date furnizate de Ministerul britanic de Interne, peste 250.000 de romani si bulgari au venit deja, in ultimii cinci ani in Marea Britanie, peste jumatatea dintre acestia obtinand locuri de munca, scrie MEDIAFAX.

"Exista legi UE cu privire la libertatea circulatiei, ceea ce inseamna ca ei (imigranti romani si bulgari) au dreptul la unele ajutoare. Ceea ce incercam noi sa facem este sa inasprim lucrurile in privinta solicitarii de ajutoare sociale aici", in Marea Britanie, a declarat duminica seara o sursa de la Downing Street, citata de publicatia britannica.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.