Peste doua treimi dintre francezi (68%) si aproape jumatate (44%) dintre alegatorii care l-au votat pe Francois Hollande in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2012 se declara dezamagiti de el.

La intrebarea "De la alegerea sa in mai 2012, ati spune ca Francois Hollande v-a dezamagit?", 68% dintre francezii intervievati au raspuns afirmativ, 31% negativ, in timp ce 1% nu s-au pronuntat.

Printre francezii de toate orientarile care au votat cu Francois Hollande in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2012, 44% se declara in prezent dezamagiti de seful statului, in timp ce 55% sunt multumiti, iar 1% nu se pronunta.

In plus, majoritatea francezilor sustin ca nu cred ca presedintele isi va respecta angajamentul privind deficitul de 3%, inversiunea curbei somajului si acela de a nu creste impozitele pentru cei vulnerabili si clasele medii. Aceasta nici in 2013, nici la sfarsitul cincinalului sau.

Chiar simpatizantii de stanga, care apreciaza ca presedintele isi va respecta obiectivele, nu cred ca acest lucru se va intampla in 2013.

In ceea ce priveste ritmul reformelor, 54% dintre francezi apreciaza ca Executivul "nu va merge suficient de departe in domeniul reformelor", 21% cred ca le desfasoara intr-un ritm bun, 21% ca merge prea departe in domeniul reformelor si 4% nu se pronunta, scrie MEDIAFAX.

Ca o consecinta a acestui bilant, la mai putin de un an de la alegerile prezidentiale, majoritatea francezilor (51% fata de 45%) cred ca Nicolas Sarkozy s-ar fi descurcat mai bine decat Francois Hollande daca ar fi fost reales.

Simpatizantii stangii (89%) si mai ales cei ai Partidului Socialist (92%) continua totusi sa il prefere pe Hollande predecesorului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.