O petitie online cere Londrei prelungirea cu cinci ani a restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor.

O petitie online (http://epetitions.direct.gov.uk/petitions/41492) semnata pana vineri dupa-amiaza de peste 63.400 de persoane si adresata Ministerului britanic de Interne cere Londrei sa prelungeasca restrictiile impuse imigrantilor din Romania si Bulgaria cu inca cinci ani.

Petitia, intitulata "Opriti imigratia in masa din Bulgaria si Romania in 2014, cand se anuleaza restrictiile UE asupra migrarii", a fost creata de catre Michael Fisher si va ramane deschisa pana la 12/11/2013.

"Cer Guvernului sa suspende anularea restrictiilor (impuse bulgarilor si romanilor) pentru (o perioada de) inca cinci ani", afirma autorul petitiei, apreciind ca va exista o "presiune asupra locuintelor, infrastructurii, scolilor si sistemului de sanatate", in contextul in care "Guvernul (britanic) urmeaza sa reduca pensii, locuri de munca, servicii publice si (bugetul) apararii".

"Guvernul are nevoie sa renegocieze legislatia cu privire la migrare in cadrul UE", se subliniaza in petitie.

Pozitia oficiala a Londrei este ca restrictiile impuse pe piata muncii romanilor si bulgarilor vor fi anulate incepand de la 1 ianuarie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.