Un membru al Uniunii Crestin-Sociale (CSU), Wilfried Scharnagl, a pledat pentru reintroducerea urgenta a vizelor cu scopul de a impiedica familile sarace de romi din Bulgaria si Romania sa vina in Germania.

Potrivit Die Welt, aceasta problema a fost ridicata atunci cand Asociatia oraselor germane a avertizat ca municipalitatile nu vor mai putea sa faca fata consecintelor unei micrari tot importante a unor familii de romi, scrie site-ul bulgar.

Intr-o emisiune pe tema "Imigrantii saraciei: Este Germania coplesita?", la postul de televiziune ARD, marti seara, Scharnagl s-a folosit de discutie pentru a aduce acuzatii Uniunii Europene in ansamblu, potrivit publicatiei germane, scrie Novinite.com. El a declarat ca UE a adus "problema" in Germania si, de aceea, se presupune ca tot ea va solutiona "incurcatura" cauzata.

Scharnagl a mai apeciat ca administratia UE se indeparteaza de problemele reale, ocupandu-se in schimb de reglementari cu privire la becuri si la capete de dus. "Noi, germanii, nu putem sa rezolvam toate problemele din lume", a conchis politicianul CSU, filiala bavareza a crestin-democratilor cancelarului german Angela Merkel, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Die Welt, in locul unei discutii in profunzime, talk-showul a degenerat rapid intr-un schimb de replici dure intre un activist roma, Hamze Bytyci, si Wilfried Scharnagl.

Ceilalti participanti la emisiune au fost Guntram Schneider, din cadrul SPD (opozitie), cantareata de muzica pop Lucy Diakovska, de origine bulgara, Michael Willhardt, presedintele unei filiale a unei initiative civice pentru dezvoltare urbana din Duisburg, si Özlem Gezer, un jurnalist de la Der Spiegel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.