Un incident armat a avut loc miercuri dimineata intr-o fabrica din Menznau, in centrul Elvetiei, soldandu-se cu mai multi morti si raniti grav, a anuntat politia.

Trei persoane au fost ucise, intre care autorul atacului armat, miercuri, potrivit politiei, citata de postul public de televiziune elvetian RTS.

Trei elicoptere militare ale REGA (asistenta medicala aeriana) au evacuat patru grav raniti la doua spitale, a anuntat un purtator de cuvant al REGA pentru AFP. In plus, o publicatie locala, Willisauerer Bote, informeaza ca intreprinderea a anuntat o "reducere a productiei" din cauza colectarii slabe a lemnului.

O linie telefonica de urgenta a fost pusa in functiune pentru familiile si angajatii fabricii de PAL (placi aglomerate din lemn), Kronospan, o societate austriaca lidera la nivel mondial in fabricarea placilor aglomerate din lemn.

Importante forte de politie au fost mobilizate la fata locului si a fost delimitat un perimetru, a anuntat politia intr-un comunicat, fara a preciza initial numarul victimelor, in timp ce un martor ocular a declarat ca ar fi cinci morti, potrivit cotidianului Luzerner Zeitung. Martorul a spus ca o persoana ar fi intrat in cantina fabricii si a deschis focul.

Menznau este situat in cantonul Lucerna.

La 2 ianuarie, o persoana in varsta de 33 de ani a ucis trei femei si a ranit doi barbati in satul Daillon, din cantonul Valais, tragand peste zece focuri cu doua arme pe strazile localitatii, dupa care a fost ranit de politie.

Conform numarului armelor detinute de catre cetateni, Elvetia este a treia tara din lume, dupa Statele Unite si Yemen, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.