Coreea de Nord a avertizat miercuri ca Statele Unite se afla in raza armelor sale nucleare, o noua declaratie belicoasa din partea Phenianului dupa efectuarea celui de al treilea test nuclear la jumatatea lui februarie.

Intr-un articol postat pe site-ul oficial al tarii, Uriminzokkiri, un membru al Comitetului National coreean pentru Pace, un organ de propaganda, a anuntat ca Phenianul este de-acum "un stat total independent, dotat cu armament balistic si nuclear"

"Statele Unite trebuie sa stie ca acest continent american se afla in raza de actiune a rachetelor noastre strategice si a armelor noastre nucleare", a adaugat acest oficial in articolul postat pe site.

In octombrie, Phenianul a dat asigurari ca detine rachete capabile sa loveasca teritoriul Statelor Unite, o declaratie considerata un bluf de catre o serie de experti in dosarul nord-coreean.

Intre timp, Coreea de Nord a lansat cu succes o racheta cu raza lunga de actiune pe 12 decembrie 2012 - un tir balistic deghizat, in opinia Washingtonului si Seulului - si a efectuat, doua luni mai tarziu, al treilea test nuclear, insa modul in care l-a realizat ramane necunoscut in continuare, scrie MEDIAFAX.

Cei mai multi dintre experti apreciaza ca Phenianul mai are multe de facut pentru a reusi sa creeze o bomba miniaturizata ce poate sa fie instalata la bordul unei rachete pregatite sa loveasca, dar ei subliniaza si ca tara pare ca a reusit sa inregistreze progrese enorme in acest domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.