Doi romani, in varsta de aproximativ 30 de ani, au comparut marti in fata unui tribunal corectional de la Valenciennes, in nordul Frantei, pentru participare la "trafic de fiinte umane".

Porivit site-ului, care nu le precizeaza identitatea, cei doi barbati au fost arestati, pe 22 seprembrie 2011, la bordul unei furgonete, pe autostrada A2 Bruxelles-Paris, la nivelul comunei Crespin, de catre o brigada a politiei aeriene si de frontiera.

Din cauza nervozitatii manifestate de catre cei doi, functionarii au verificat vehiculul, marca Mercedes Vito, descoperind la bordul furgonetei inmatriculate in Spania si special amenajate in acest sens 13 persoane de diverse nationalitati, inghesuite printre bagaje, "in conditii contrare demnitatii umane", potrivit unuia dintre politisti, scrie MEDIAFAX.

Cei doi romani au fost retinuti, incarcerati si vizati de o ancheta.

Potrivit anchetei, cele 13 persoane gasite in furgon proveneau din Bangladesh, Buthan si Nepal. Unii au marturisit ca veneau de la Londra, unde ar fi platit calauze, fiecare in parte, cu cateva sute de euro.

Initial, ei ar fi fost ascunsi intr-un camion, iar dupa ce au ajuns la Calais s-au dus pe jos la un punct de intalnire, o benzinarie situata la nord de autostrada, de unde au venit sa ii ia cei doi romani, rezidenti in Belgia, potrivit site-ului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.