Romania poate conta in continuare pe sprijinul Danemarcei in ceea ce priveste integrarea in spatiul Schengen, a declarat, marti, prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt.

"L-am asigurat pe primul-ministru ca poate conta pe Danemarca in ceea ce priveste mentinerea pozitiei privind inceperea si finalizarea procedurile de integrare in Schengen", a spus Thorning-Schmidt.

La randul sau, Ponta a remarcat faptul ca este primul sef de guvern roman care efectueaza o vizita in Danemarca dupa 2004 (cand Guvernul era condus de Adrian Nastase-n.r.) si a aratat ca principalul obiectiv al vizitei a fost de a reconfirma relatiile politice bilaterale, dar si de a impulsiona relatiile economice, scrie MEDIAFAX.

El a aratat ca Danemarca este un exemplu de buna guvernanta, eficienta energetica si tehnologii moderne in agricultura, iar investitorii danezi pot beneficia in Romania de un mediu de afaceri atractiv si stabil din punct de vedere legislativ, inclusiv in zona energiei verzi.

Ponta l-a invitat pe prim-ministrul danez sa vina din nou la Bucuresti, dar "pentru mai multe ore", pentru a constata ca Romania nu inseamna doar Capitala si cladirile oficiale.

Premierul Victor Ponta se afla, marti, in vizita oficiala in Danemarca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.