Un macelar din Carinthia, o regiune in sudul Austriei, a marturisit politiei ca a utilizat carne de cal nedeclarata in prepararea a doua dintre specialitatile de carnati pe care le produce, cu scopul de ameliora gustul, a declarat sambata avocatul acestuia, relateaza AFP.

Josef Freitag a inceput sa utilizeze carne de cal provenind din landul Steiermark (sud) si din Germania in urma cu un an si jumatate.

Calitatea si gustul produselor s-au ameliorat si, astfel, el a hotarat sa continue, a declarat avocatul Franz Grossmann intr-un interviu pentru televiziunea publica ORF.

"Cifra de afaceri a crescut cu 30%, deoarece carnatii erau mult mai buni", a declarat avocatul, potrivit MEDIAFAX.

"Insa nimanui nu i-ar fi placut sa manance carne de cal", a continuat avocatul, motiv pentru care antreprenorul a omis sa precizeze acest lucru pe ambalajul celor doua specialitati la producerea carora o foloseste.

Ministrul regional al Sanatatii a anuntat miercuri ca a fost descopeira carne de cal nedeclarata in aceste produse si a cerut sa fie imediat retrase de la vanzare.

Antreprenorul va fi nevoit sa mai astepte cateva zile pana cand va afla ce va pati in justitie, deoarece marturisirile sale nu au fost inca transmise Parchetului din Klagenfurt (sud), a precizat o purtatoare de cuvant a acestuia pentru agentia APA.

"In opinia noastra, nu poate fi vorba despre o escrocherie", a declarat Grossmann, deoarece antreprenorul ar fi trebuit sa utilizeze, in acest caz, o carne de proasta calitate sau sa realizeze un profit considerabil, ceea ce nu este cazul, potrivit aceleiasi surse.

Austria este, ca numeroase alte tari europene, afectata de scandalul carnii de cal nedeclarate, care a fost descoperita in tortelloni distribuiti de Lidl, in lasagna congelata si intr-un kebab la Viena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.