Majoritatea catolicilor americani ar vedea ca un lucru bun alegerea unui papa originar din America de Sud, Asia sau Africa, conform unui sondaj publicat joi de grupul de reflectie american Pew Research Center.

Aproximativ 60% dintre ei apreciaza acest lucru drept o idee buna, 20% sunt indiferenti si 14% cred ca ar fi o idee proasta.

Sondajul se bazeaza pe raspunsurile a 1.504 americani de diverse confesiuni, intre care 304 catolici, intervievati in perioada 13-18 februarie, dupa anuntul retragerii lui Benedict al XVI-lea.

Aproximativ 51% dintre ei cred ca succesorul trebuie "sa mentina pozitiile traditionale ale Bisiericii".

Dintre cei care cred contrariul, si anume ca urmatorul Papa ar trebui sa imprime o noua directie institutiei catolice, 15% ar dori sa-l vada mai ferm in privinta scandalurilor de abuzuri sexuale, iar 9% mai deschis fata de casatoria intre persoane de acelasi sex.

Numai 1% ar dori sa-si relaxeze pozitiile privind avortul.

Catolicismul este prima confesiune in Statele Unite, unde aproape un american din patru este catolic. Statele Unite inregistreaza totodata cel mai mare numar de catolici in randul tarilor dezvoltate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.