O furtuna hibernala s-a abatut joi asupra mai multor state din centrul Statelor Unite, antrenand ninsori importante si ploi inghetate, in timp ce se deplaseaza lent catre est.

Meteorologii americani au afirmat ca peste 38 de centimetri de zapada s-au acumulat pe alocuri in Colorado (vest) si New Mexico (sud-vest), joi dimineata, si au avertizat ca si alte regiuni ar putea fi acoperite de un strat de zapada de 30 de centimetri.

Statele situate in sudul cozii furtunii se vor confrunta cu ploaia inghetata, in special Arkansas (sud), care este in stare de alerta.

In Missouri a fost, de asemenea, declarata stare de alerta in timp ce un strat 25 de centimetri de zapada, adeseori amestecata cu gheata, s-a format deja, scrie MEDIAFAX.

"Missouri este pregatit sa ajute populatia aflata in dificultate si sa mobilieze resursele necesare pentru a garanta securitatea tuturor", a declarat guvernatorul statului, Jay Nixon, cerandu-le locuitorilor sa se deplaseze in caz de absoluta necesitate.

Kansasul vecin, in plin centru al Statelor Unite, a inchis joi birourile guvernamentale, cerandu-le angajatilor "neesentiali" sa nu plece la drum. Mai multe scoli au facut acelasi lucru.

In unele zone, ceata era atat de intensa, incat ambulantele au avut dificultati sa transporte pacientii la spital.

Serviciile de meteorologie au avertizat populatia din aceste regiuni impotriva "vizibilitatii foarte scazute" pe drumuri si a "conditiilor periculoase pentru condus".

"Acumularile de gheata cele mai importante sunt asteptate pe copaci, liniile electrice si autostrazi", au precizat ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.