Rusia a avertizat, miercuri, regimul sirian si insurgentii sa nu mai continue conflictul militar pentru ca risca "distrugerea reciproca".

"Niciuna dintre partile aflate in conflict nu isi poate permite sa mizeze pe o solutie militara. Este o cale care nu duce in niciun sens, doar la distrugerea reciproca", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"A venit timpul sa se puna capat acestui conflict care dureaza de doi ani. Observam semnale pozitive, o tendinta spre dialog din partea Guvernului si opozitiei", a notat seful diplomatiei ruse.

Ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem, se va deplasa la Moscova pe 25 februarie, a anuntat marti adjunctul sefului diplomatiei ruse, Ghenadi Gatilov, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, un alt adjunct al ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, anunta ca seful diplomatiei siriene intentiona sa efectueze o vizita la Moscova pana la sfarsitul lunii februarie. Si seful opozitiei siriene, Ahmed Moaz al-Khatib, se va deplasa curand in capitala Rusiei insa nu este prevazuta nicio intrevedere cu ministrul sirian de Externe.

Siria se confrunta de aproape doi ani cu un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.