Germania a facut un apel catre Romania si Bulgaria sa depuna mai multe eforturi pentru limitarea valului de imigranti romi si pentru sporirea eforturilor de integrare a acestora in societatile de unde provin.

Acest lucru se intampla in conditiile in care numarul celor care parasesc tara in favoarea Germaniei este in crestere.

O parte semnificativa dintre imigrantii celor doua tari sunt de etnie roma, cetateni care sunt adesea lipsiti de educatie, in conditii de sanatate precare, ceea ce le reduc drastic sansele de a-si gasi o slujba. Dupa ridicarea restrictiile aplicate pietei muncii, in 2014, se astepta o crestere a numarului de imigranti romani si bulgari, scrie adevarul.ro.

“Daca n-ar fi fost scandalul carnii de cal, intalnirea presedintelui Germaniei cu familiile victimelor asasinatelor neonaziste precum si alte subiecte, de genul viitorului interventiei antiislamiste din Mali, editorialistii germani ar fi dedicat spatii inca si mai ample Romaniei. In discutie este in special imigrarea romilor. Cauzelor si consecintelor exodului lor din Romania, Bulgaria si alte tari sud-est europene li se dedica ample articole si un editorial in numarul de marti al cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung”, scrie si Deutsche Welle.

"Numerosi romi fug de acasa din cauza discriminarii si saraciei care rezulta", a declarat ministrul german al Justitiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, pentru cotidianul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Der Spiegel. "Migrarea motivata de saracie trebuie sa fie abordata la radacini", a subliniat ea, un ecou la declaratiile lui Friedrich.

Oficiul federal pentru migratiune si refugiati a tinut sa scoata in evidenta faptul ca din Romania si Bulgaria sosesc in Germania si multi studenti si specialisti. “Dar aceasta stire pozitiva, reprodusa de cotidianul din Frankfurt, nu prea pare sa intereseze o mare parte a presei. Care se arata fascinata in genere de aspectele senzationale ale chestiunii”, adauga Deutsche Welle, potrivit jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.