Premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat miercuri in Parlament demisia Guvernului sau, dupa zece zile de manifestatii organizate in tara impotriva scumpirii electricitatii.

"Avem demnitate si onoare. Poporul este cel care ne-a incredintat puterea, astazi noi i-o dam inapoi", a declarat Boiko Borisov, precizand ca nu va participa la un guvern interimar inaintea alegerilor legislative prevazute pentru iulie, scrie MEDIAFAX.

Din moment ce in mod normal alegerile sunt prevazute pentru iulie, demisia Guvernului le va devansa doar cu cateva saptamani.

"Nu voi participa la un Guvern in care politia bate oameni si in care amenintarile cu proteste inlocuiesc dezbaterea politica", a adaugat el.

Premierul a anuntat ca demisia va fi depusa oficial la pranz, dupa ultima reuniune a Guvernului.

El a reactionat astfel fata de intensificarea tensiunilor, manifestatiile de la Sofia soldandu-se cu 28 de raniti, intre care cinci politisti, marti si miercuri.

Un tanar bulgar si-a dat foc miercuri dimineata in fata primariei de la Varna (est). Barbatul in varsta de 36 de ani a fost spitalizat intr-o stare critica, avand arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului, potrivit unei purtatoare de cuvant a spitalului local.

Un alt tanar bulgar s-a autoincendiat marti la Veliko Tarnovo (centru), pe o trecere de pietoni, dupa care a murit din cauza ranilor. Politia a afirmat ca acesta suferea de tulburari psihice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.