Presedintele Adunarii Nationale libiene, Mohamed al-Megaryef, a subliniat duminica "hotararea" autoritatilor de a impiedica tara sa devina "o baza pentru terorism", intr-un discurs pronuntat la Benghazi.

"Le transmitem partenerilor hotararea noastra ca Libia sa nu devina o baza sau o sursa pentru terorism", a declarat Megaryef, in fata a sute de persoane adunate in Piata Tahrir din Benghazi, locul de unde a inceput revolutia libiana.

Presedintele Adunarii Nationale, cea mai inalta autoritate a tarii, s-a adresat, de asemenea, "prietenilor Libiei care au sustinut-o pe parcursul revolutiei", referindu-se la tari occidentale si arabe care au sprijinit revolta populara impotriva regimului lui Muammar Kadhafi in 2011.

El i-a indemnat pe "parteneri" sa incurajeze companiile din tara lor sa contribuie la relansarea economica si reconstruirea Libiei.

Megaryef a subliniat ca "haosul securitatii costa enorm tara", impiedicand mai ales revenirea unor companii straine care au parasit Libia in timpul revolutiei. El a promis sa accelereze redactarea Constitutiei, precum si reformele in domeniile justitiei si reconcilierii nationale.

"Intelegem nemultumirea populatiei din anumite regiuni, in special din orasul Benghazi", a spus el, adaugand ca aceste regiuni au fost marginalizate sub fostul regim, scrie MEDIAFAX.

"Va promitem ca vom incuraja Guvernul sa ia masurile necesare pentru a pune capat marginalizarii si sa imbunatateasca nivelul de viata al locuitorilor", a precizat el.

Ambianta festiva de la Benghazi nu i-a impiedicat pe manifestanti sa critice, incepand de vineri, noile autoritati, indemnand "la corectarea procesului revolutiei" si reclamand o descentralizare mai mare a puterii. Mai multe grupuri si organizatii apartinand societatii civile, intre care adepti ai federalismului din estul tarii, au decis sa-si amane actiunile de protest, prevazute intial sa inceapa la 15 februarie, de teama unor violente.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.