Japonia pregateste un telescop spatial, pe care intentioneaza sa il plaseze pe orbita in acest an, pentru a observa planetele Venus, Marte si Jupiter.

Agentia spatiala japoneza (JAXA) a anuntat vineri ca intentioneaza sa lanseze acest telescop cu ultraviolete cu misiunea de a analiza gazele care inconjoara cele trei planete - cele mai apropiate de Terra din Sistemul Solar.

Savantii de la JAXA vor sa afle, totodata, daca vanturile solare au un anumit impact asupra magnetosferei planetei Jupiter.

Telescopul, care nu a primit deocamdata un nume, are o greutate de 320 de kilograme si va fi plasat pe o orbita eliptica ce fluctueaza la altitudini cuprinse intre 950 de kilometri si 1.150 de kilometri, scrie MEDIAFAX.

In 2014, datele ce vor fi transmise de telescopul japonez referitoare la planeta Marte vor fi "cuplate" cu cele transmise de telescopul Hubble si vor fi disponibile pentru toti oamenii de stiinta din lume, a anuntat JAXA.

"In prezent, nu putem sa explicam motivul pentru care atmosferele planetelor Marte, Venus si Terra sunt diferite. Speram sa intelegem acest lucru cu ajutorul acestei misiuni", au adaugat oamenii de stiinta japonezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.