O ploaie de meteoriti a provocat pagube si raniti in regiunea Urali din Rusia. Peste 900 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale pentru rani usoare.

UPDATE

Peste 900 de persoane au fost ranite in urma ploii de meteoriti din Ural, a anuntat, vineri, guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.

"Numarul celor raniti este in jur de 950", a declarat guvernatorul.



UPDATE

Peste 250 de persoane au fost ranite, dintre care trei grav, de ploaia de meteoriti din regiunea rusa Urali, a anuntat vineri filiala locala a Ministerului de Interne, potrivit MEDIAFAX.

"Informatiile noastre indica in acest moment peste 250 de raniti, dintre care trei grav", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, adaugand ca s-au inregistrat pagube in sase orase din regiune.



O ploaie de meteoriti a provocat vineri explozii violente in stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali si a unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al caror suflu a spart ferestrele unor imobile, ranind peste 100 de persoane.

Martorii spun ca au existat la o explozie puternica, care a cutremurat casele. Telefonia mobila nu a mai putut fi utilizata, sustine Russia Today.

"A fost o ploaie de meteoriti, dar fara ca fragmente sa ajunga pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre in mai multe localitati", a anuntat un purtator de cuvant al filialei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, potrivit realitatea.net.

Ministerul de Interne, citat de aceeasi agentie, a anuntat ca unele persoane au fost ranite de cioburi de geam, intr-o scoala din Celiabinsk. Oamenii au fost sfatuiti sa ramana in casa, dupa ce isi iau copiii de la scoala. In zona au fost trimise 20.000 de lucratori de salvare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.