Producatorii rusi de automobile analizeaza o propunere a guvernului de la Moscova de creare a unui brand de lux care sa concureze marci occidentale precum BMW, Mercedes-Benz si Audi.

In prezent, branduri rusesti precum ZiL construiesc sedanuri blindate pentru oficiali guvernamentali de rang inalt.

Ministrul rus al Industriei, Denis Manturov, a declarat ca vrea ca producatorii auto sa fabrice masini de lux pentru un segment mai mare de piata.

Manturov a cerut ZiL, Marussia Motors si GAZ Group sa prezinte propuneri de dezvoltare a unui brand de lux, cu promisiunea unui sprijin din partea statului pentru proiect.

"Sper ca pana la sfarsitul primului semestru sa avem o viziune asupra scenariului care va fi adoptat", a declarat Manturov publicatiei Rossiiskaya Gazeta, scrie MEDIAFAX.

Compania ZiL se concentreaza in prezent pe constructia unei limuzini blindate pentru presedintele Vladimir Putin. ZiL ar putea insa sa isi regandeasca strategia daca va exista cerere pe piata", a declarat Tatiana Lomakina, purtator de cuvant al companiei.

O reprezentanta a GAZ a refuzat sa comenteze pana ce guvernul va alege proiectul, iar un purtator de cuvant al Marussia a spus ca producatorul auto lucreaza la o propunere.

Vanzarile de masini de lux din Rusia au inregistrat anul trecut o crestere exploziva, iar BMW si Mercedes-Benz concureaza strans pentru pozitia de lider, urmate de Audi.

BMW a consemnat in 2012 un avans de 33% a livrarilor, la 37.515 automobile, Mercedes de 29%, la 37.436 unitati, in timp ce volumul Audi a urcat cu 44%, la 33.512 unitati, potrivit Asociatiei Companiilor Europene in Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.