Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, va propune in discursul privind Starea Natiunii investitii in infrastructura, energie regenerabila si educatie pentru a stimula aparitia a noi locuri de munca.

Pe langa propunerile legate de revigorarea economiei, Obama va pune accent pe agenda prezentata luna trecuta in discursul de investire, cu presiuni asupra Congresului privind politica legata de imigratie, controlul armelor de foc si schimbarile climatice, a declarat pentru Bloomberg o sursa oficiala.

Presedintele SUA va sustine discursul privind Starea Natiunii marti seara in Congres.

Obama a prezentat anumite elemente din discurs saptamana trecuta in fata membrilor Camerei Reprezentantilor din partea Partidului Democrat, reuniti in Virginia, unde a propus "o economie care functioneaza pentru toti".

"Voi vorbi despre cum trebuie sa ne asiguram ca ne concentram pe crearea de locuri de munca aici, in Statele Unite ale Americii", a firmat presedintele la reuniunea democratilor din Camera.

Partidul Democrat si cel Republican si-au centralizat retorica post-electorala pe chestiuni economice, dupa ce ultimele date privind somajul au indicat ca ritmul de aparitie a noi locuri de munca este inca lent. Numarul de locuri de munca din economia SUA a crescut cu 157.000 in ianuarie, insa rata somajului a urcat de la 7,8% la 7,9%, potrivit datelor prezentate pe 1 februarie de Departamentul Muncii, scrie MEDIAFAX.

Produsul Intern Brut al Statelor Unite a scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu 0,1% in baza anuala, din cauza declinului cheltuielilor pentru Aparare si incetinirii cresterii in zona acumularii de inventar.

Casa Alba si congresmenii Partidului Republican sunt protagonistii unui impas politic privind masurile automate de austeritate care vor intra in vigoare de la 1 martie in lipsa interventiei Congresului. Partidul Democrat, care sustine administratia Obama, detine majoritatea in Senat, in timp ce Camera Reprezentantilor este controlata de Partidul Republican. "Taierile" automate care ar intra in vigoare vizeaza reduceri de cheltuieli de 1.200 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, economistii find ingrijorati ca masurile ar putea conduce la o noua runda de recesiune pentru cea mai mare economie a lumii.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.