Cel putin 36 de persoane au murit duminica, in timpul Kumbh Mela, cel mai mare festival religios din lume ce se desfasoara in prezent in nordul Indiei, din cauza unei busculade care s-a produs in gara orasului.

Un purtator de cuvant al Cailor ferate indiene pentru nord si centru, Amit Malviya, a declarat pentru AFP ca 36 de persoane au murit. Dintre acestea, 20 au fost identificate, altele asteptand ca rudele sa apara.

Busculada s-a produs duminica seara la Gara din Allahabad, orasul unde se desfasoara, o data la 12 ani, acest festival religios care a atras, in acest an, numai in ziua de duminica, peste 30 de milioane de pelerini.

Potrivit oficialilor locali, balustrade ale unui pod din apropierea garii au cedat din cauza presiunii multimii.

"Oameni se odihneau pe balustrade, care nu au facut fata greutatii, iar elementele de fixare au cedat", a declarat pentru AFP Ashok Sharma, un purtator de cuvant al Guvernului statului Uttar Pradesh, unde este localizat Allahabad.

Dar ministrul indian al Cailor ferate, Pawan Kumar Bansal, citat de PTI, a negat ca ruptura unor balustrade s-a aflat la originea accidentului si a apreciat ca un numar prea mare de persoane pe platforme ar fi putut provoca busculada. In plus, martori au declarat ca serviciilor de ajutor le-au luat ore intregi ca sa ajunga la fata locului.

"Sora mea se afla acolo fara sa primeasca ingrijiri de doua ore. De ce nimeni nu vine?", a declarat pentru NDTV o femeie originara din statul Bihar pe o platforma a garii, unde sora sa zacea nemiscata, cu ochii pe jumatate inchisi.

Zece cadavre invelite in cearsafuri albe se vedeau pe o platforma a garii la cateva ore dupa producerea busculadei, a anuntat un fotograf potrivit MEDIAFAX. Premierul indian, Manmohan Singh, a declarat ca este "profund socat" din cauza intamplarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.