Persoanele in varsta sanatoase care sunt plictisite de viata ar putea primi permisiunea de a-si pune capat vietii cu injectia letala, potrivit unei noi legi privind eutanasia.

Parlamentarii discuta propunerile dintre "dreptul de a muri" dupa ce o campanie a fortat dezbaterea prin strangerea a peste 100.000 de semnaturi. Influenta campanie olandeza "Dreptul de a muri", activa inca din 1973, a lansat noul "vrijwillig levenseinde"- "liberul arbitru", cere sa se extinda eutanasia dincolo de suicidul asistat pentru persoanele cu boli in faze terminale, scrie antena3.ro.

Grupul a propus antrenarea personalului non-medical sa administreze o injectie letala persoanelor sanatoase de peste 70 de ani care isi considera vietile complete si isi doresc sa moara. Asistentii vor trebui sa se asigure ca pacientii nu sunt temporar deprimati si ca au o dorinta reala si toatla de a muri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.