Un marinar roman care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic capturata in largul coastelor Camerunului si Nigeriei a fost rapit de pirati, anunta armatorul navei.

"Compania de navigatie Carisbrooke Shipping Ltd. anunta cu regret ca nava MV Esther, construita in 2008, care naviga sub pavilion britanic, a fost atacata de pirati joi seara, in partea de sud a Golfului Guineea", a comunicat armatorul.

Trei marinari au fost luati ostatici, mai precis un roman si doi rusi.

"Vietile acestor marinari sunt prioritatea noastra absoluta si vom face totul pentru readucerea lor in siguranta. Ceilalti noua membri ai echipajului au ramas la bordul navei si sunt nevatamati", continua armatorul, precizand ca ceilalti marinari sunt filipinezi.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca pana in prezent piratii care au rapit trei marinari, intre care si un roman, de pe un vas aflat in largul coastelor Camerunului si Nigeriei nu au contactat compania britanica ce detine nava.

"S-a format o celula de criza la compania care detine nava, la societatea de asigurare. Deocamdata nu au fost contactati de pirati nici ei, nici familiile marinarilor. Probabil vor solicita o rascumparare", a declarat Adrian Mihalcioiu.

El a mai spus ca identitatea marinarului roman nu a fost dezvaluita deocamdata de catre compania britanica, iar tot ceea ce se stie pana in acest moment este ca barbatul era mecanic-sef pe nava respectiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.