Statele Unite ale Americii s-ar putea confrunta in acest weekend cu cea mai puternica vijelie din ultimii 30 de ani.

Botezat "Nemo" de catre meteorologi, viscolul a ravasit deja nord-estul tarii. 130.000 de persoane au ramas fara curent electric, iar autoritatile au declarat stare de urgenta in regiune, relateaza stirileprotv.ro.

In New York locuintele a caror rezistenta a fost deja slabita de uraganul Sandy au fost evacuate, iar majoritatea zborurilor au fost anulate. Zapada a inceput sa cada in New York inca de vineri, de la primele ore, iar meteorologii au emis avertizari de viscol puternic.

Cei mai afectati vor fi americanii din zonele lovite de uraganul Sandy. Multi dintre ei, ramasi fara case, primesc mancare de la autoritati in corturi ridicate special pentru sinistrati. Acum, si acestea sunt amenintate de vremea aspra.

Potrivit meteorologilor, "Nemo" va atinge intensitatea maxima in cursul zilei de sambata, cand vantul ar putea sa bata si cu 120 de km la ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.