Autoritatile judetene din Békés (Ungaria) au arborat steagul secuiesc, iar presedintele institutiei, Farkas Zoltán, ii indeamna pe toti primarii din judet sa arboreze steagul secuiesc pe cladirile administratiilor locale.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Consiliul Judetean (CJ) Covasna, judetul Bekes din Ungaria s-a solidarizat cu judetele infratite din Romania - Covasna si Harghita -, iar Autoguvernarea judetului (Consiliul Judetean - n.r.) a arborat steagul secuiesc pe cladirea institutiei.

Presedintele Autoguvernarii judetului Bekes, Farkas Zoltan, arata, intr-o scrisoare adresata presedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, ca cei care vor intra in sediul Consiliului Judetean vor vedea de acum, pe langa steagul judetului, al Ungariei si cel al Uniunii Europene, si drapelul secuiesc.

De asemenea, Farkas a indemnat toate localitatile din judetul Békés sa arboreze steagul secuiesc.

Un apel similar a fost formulat si de primarul localitatii Bonyhád din judetul Tolna.

Potrivit MTI, primarul localitatii Bonyhad, Potapi Arpad János, a cerut primariilor din judetul Tolna sa arboreze steagul secuiesc, in semn de solidaritate cu edilii din Tinutul Secuiesc, scrie MEDIAFAX.

Judetul Bekes are o relatie de colaborare cu judetul Covasna din anul 1993, iar cu Harghita din 1998.

Secretarul de stat in MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marti, ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice si, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie sa raspunda, arborand steagul Tinutului Secuiesc.

In replica, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe sa adopte o atitudine ferma si sa transmita ca Romania nu accepta de la nimeni din strainatate "obraznicii" si lectii privind functionarea autoritatilor locale si nici sfaturi privind arborarea steagurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.