Deputatul Nicusor Dan scrie, pe pagina sa de Facebook, ca prin decizia CCR data astazi, alianta PSD-ALDE "face primul pas spre un control total asupra justitiei".

"Cu ajutorul CCR, Guvernul PSD-ALDE face primul pas spre un control total asupra justitiei. Decizia Curtii Constitutionale prin care-l face pe presedinte spectator in procesul de numire a procurorilor sefi reprezinta practic o pozitionare politica a Curtii, care-si contrazice toate deciziile anterioare date in cazuri similare.

Intrarea CCR in jocul politic este periculoasa pentru democratia din Romania, o democratie fragila, in care echilibrul puterilor poate fi oricand distrus. E un moment critic pentru Romania, avand in vedere ca actuala putere se inspira puternic din guvernarile iliberale din Europa.

In momente ca acestea, romanii au aparat valorile si principiile pentru care s-a murit in urma cu aproape 30 de ani. Sunt sigur ca si de aceasta data o vor face pentru ca doar o democratie puternica aduce bunastare si dezvoltare", a scris, pe pagina sa de Fabook, Nicusor Dan, dupa ce CCR a decis ca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o demita din functie pe Laura Codruta Kovesi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.