Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca seful statului blocheaza, prin anuntul privind atacarea la CCR a modificarilor la Legea referendumului, o dorinta a peste trei milioane de romani semnatari ai initiativei pentru organizarea unei consultari populare pe tema definirii casatoriei.
"Eu nu am spus in Biroul Permanent National ca presedintele incalca Constitutia, alti colegi au spus ca incalca Constitutia, eu nu sunt constitutionalist. Referitor la intrebarea dumneavoastra, eu constat ca o initiativa, o dorinta a peste trei milioane de romani este blocata de presedintele Romaniei. Practic, presedintele Klaus Werner Iohannis blocheaza dorinta romanilor de a se exprima printr-un referendum. Asta este ceea ce face, de fapt, domnul presedinte Iohannis dincolo de optiunile dumnealui, pe care nu le judec. (...) Dar, aici asistam la o atitudine abuziva a presedintelui de a bloca o dorinta pentru a se organiza un referendum si romanii sa spuna 'da' sau 'nu' la o intrebare - despre asta este vorba", a afirmat Dragnea, la finalul sedintei conducerii PSD.

Intrebat daca mitingul PSD pe tema familiei este amanat sau anulat, liderul social-democratilor a spus: "Mitingul se va organiza atunci cand vom sti care este calendarul, este a zecea oara cand o spun".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.