Incredibil 2 Mai 2018 14:38 de Clara Vacaru
Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu sustine ca prin anuntul privind legile justitiei ca presedintele Klaus Iohannis ”devine pe zi ce trece tot mai cinic, tot mai fan Monica Macovei, tot mai sabotor” in ceea ce priveste ideea ca trebuie stopate ”abuzurile” unor institutii.

"Din ce in ce mai des vedem aceste iesiri in care Iohannis joaca rolul de comunicator al acestui sistem pe care noi il numim statul paralel, care inca functioneaza. Nu am vazut sa se autosesizeze Iohannis in ceea ce priveste protocoalele secrete. Nu exista pe planeta numita Terra protocoale secrete intre serviciile secrete si parchet, ICCJ, CSM, toate s-au petrecut numai in Romania. Suntem exemplu negativ total la nivel planetar fata de ceea ce inseamna intoleranta si dictatura", a declarat social-democratul la Digi24.

El a sustinut ca presedintele devine un ”agent al acestui sistem”.

"In loc sa se autosesizeze la chestiunile astea si sa spuna ca nu e permis intr-o democratie castigata cu sange de generatia mea acum 29 de ani (...), Iohannis devine un fel de agent al acestui sistem care dovedeste care e rolul sau in aceasta ecuatie. Daca el considera ca in aceasta maniera va castiga un nou mandat la prezidentiale, eu zic ca se insala total. dar trebuie sa mai rezistam un an si un pic", a declarat Codrin Stefanescu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al legilor justitiei si sesizeaza Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european.

Presedintele a precizat ca, dupa ce Curtea Constitutionala se va exprima asupra actelor normative, va face o noua analiza a legilor si va decide atunci daca se impune o noua reexaminare a celor trei legi de catre Parlament.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.