Incredibil 2 Mai 2018 13:54
Primaria Capitalei anunta miercuri ca regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro a fost finalizat, acesta incepand sa se deruleze din 4 iunie.

Regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro a fost finalizat, acesta fiind in valoare de 13.800 de lei pentru fiecare cuplu si va fi sub forma de vouchere in doua etape, pe baza scrisorii medicale.

Proiectul va incepe sa se deruleze din 4 iunie, in farmacii si in unitati sanitare specializate in fertizilizare in vitro, care, conform regulamentului, indeplinesc criteriile de eligibilitate. Regulamentul privind acordarea acestui sprijin financiar va fi postat joi pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) si va putea fi consultat atat de catre cuplurile interesate de acest program, cat si de farmacii si de unitatile medicale specializate in realizarea acestei proceduri.

Criteriile ce trebuie indeplinite pentru a putea benefica de acest ajutor financiar sunt:

  • cuplurile infertile au indicatie pentru procedura de fertilizare in vitro
  • membrii cuplului sunt asigurati medical
  • partenerul sufera de azoospermie
  • femeile au intre 24 si 45 de ani.
Voucherele se vor acorda simultan, in doua etape: etapa 1 - voucher medicamente pentru tratamentul de stimulare, in valoare de 4.600 de lei si etapa 2 - voucher proceduri medicale pentru interventia medicala specifica, in valoare de 9.200 de lei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a initiat acest proiect si a fost votat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 28 martie, potrivit news.ro.

"Am primit intrebarea daca este treaba primariei daca sunt cupluri in Bucuresti care nu reusesc sa aiba copii sau daca e treaba primariei sa recomande vizita la medic a femeilor insarcinate. Da, este treaba primariei. Ca femeie, ca mama, ca primar, spun ca da, este treaba primariei”, afirma Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.