Daca pana acum credeai ca este in regula sa faci reclamatie pentru intarzierea avionului sau ca ai voie sa te plangi pentru timpul pierdut in aeroport, nu acelasi lucru il poate spune si Hassan Al Kontar. Refugiatul sirian in varsta de 36 de ani este obligat sa traiasca pe un aeroport din Malaysia, dupa ce viza i-a expirat. Acesta face zilnic jurnale privind experienta sa prin Twitter, facandu-ne sa ne gandim ca filmul cu Tom Hanks, The Terminal, tocmai a devenit o poveste adevarata.

Hassan Al Kontar este prins intre ciocan si nicovala. Nu se poate intoarce in tara sa natala, Siria, pentru ca a refuzat sa se inroleze in armata si nu poate intra in tara gazda pentru ca nu mai are viza valabila. Atunci cand a vrut sa isi reinnoiasca pasaportul, regimul a refuzat sa o faca pentru ca nu a completat serviciul militar.

Aeroportul din Kuala Lumpur i-a devenit casa, acesta dormind in fiecare seara intr-un terminal. Fiecare zi o dedica activitatii de pe contul sau de Twitter, facand dese comparatii intre situatia sa si subiectul din filmul The Terminal cu Tom Hanks. I-a trimis pana si un tweet actorului, sperand sa atraga atentia asupra lui.

Intr-unul dintre filmarile postate, Al Kontar a spus: “Cand eram copil, i-am cerut tatalui un atlas. Am incercat sa il memorez. Acum imi aminesc acest moment, toate pozele din atlas, dar dintre toate tarile la care ma uitam atunci, niciuna nu ma accepta acum”.

Problemele sale au inceput in februarie, atunci cand nu i s-a dat voie sa urce intr-un avion spre Ecuador. Dupa ce a fost refuzat sa ajunga in Cambodgia, a ajuns in ianuarie in Malaysia. Inainte de inceperea razboiului din Siria, barbatul lucra in marketing in Emiratele Arabe Unite.

O solutie pentru rezolvarea problemei ar fi ca acesta sa primeasca statut de refugiat, daca guvernul ii va acorda azil. Momentan se pare ca nu i se da permis sa traiasca si sa locuiasca in tara.

Cea mai recenta postare ridica probleme precum drepturile omului si demnitate.

Mai jos puteti vedea si trailer-ul filmului care pare "rupt" din viata barbatului sirian:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.