Noua persoane au murit dupa ce un microbuz a cazut in canalul de aductiune al raului Bistrita, in zona localitatii Viisoara din judetul Neamt.

Microbuzul in care se aflau 10 oameni a cazut in raul Bistrita in noaptea de miercuri spre joi. In urma accidentului, o singura persoana - un tanar de 22 de ani - a reusit sa se salveze. In masina - o autoutilitara de marfa in care fusesera montate banchete din lemn - se aflau muncitori care lucrau in zona Aradului si care se intorceau acasa, la Piatra Neamt, de sarbatori.

Potrivit prefectului judetului Neamt, Daniela Soroceanu, soferul - un tanar de 25 de ani, din localitatea Savinesti - ar fi pierdut controlul volanului in urma exploziei unui pneu al masinii, in care se aflau muncitori care veneau din Arad, scrie News.ro.

Trupurile a doua persoane au fost cautate de catre scafandri si pompieri, dupa cateva ore de cautari.

"Imediat dupa producerea accidentului, o persoana a reusit sa iasa din apa. Se afla in stare de constienta si a fost transportata la spital. Pentru a putea actiona in apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinarii in zona. Pana la aceasta ora (n.r. - joi, ora 7:00), din cele noua persoane care se mai aflau in microbuz, au fost extrase doar sapte, insa in ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de interventie si a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el fiind prevazut cu banci improvizate. Autoutilitara transporta muncitori forestieri de la Arad catre Savinesti.

Autovehiculul era inmatriculat pe persoana fizica, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, Elena Bulgarea.

Potrivit acesteia, proprietarul masinii, un tanar de 25 de ani, era conducatorul auto al acesteia, el decedand alaturi de alti sase pasageri din microbuz.

Politistii sustin ca in masina cazuta in raul Bistrita se aflau persoane cu varste intre 17 si 45 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.