Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a retinut un cetatean roman, de nationalitate palestiniana, in varsta de 30 de ani, pe care il suspecteaza ca s-ar fi implicat in promovarea unor mesaje specifice orgaizatiilor teroriste. 

"Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, la sesizarea Serviciului Roman de Informatii, efectueaza cercetari fata de un cetatean roman de nationalitate palestiniana, in varsta de 30 ani, suspectat de implicare in promovarea prin propaganda a unor mesaje radicale specifice unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu si instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

In urma verificarilor intreprinse a rezultat ca suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate intr-o etapa avansata a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu", se arata in comunicatul de presa DIICOT.

Oamenii legii i-au urmarit barbatului activitatea din mediul online si au descoperit ca a promovat idei si atitudini care se identifica cu cele ale organizatiilor teroriste.

Persoana a promovat sistematic in mediul online idei, conceptii si atitudini specifice unor entitati teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru actiunile derulate de organizatii teroriste din Orientul Mijlociu, accesand in mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalitati de a ajunge in Siria si de a comite atentate teroriste.

In cursul zilei de astazi procurorii DIICOT- Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate-Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism au efectuat o perchezitie la domiciliul suspectului situat pe raza judetului Ilfov, ocazie cu care au fost gasite si ridicate documente, materiale de propaganda, medii de stocare si sisteme informatice.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art.33 al.1 lit e si art. 33² alin. 4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei – VLAD TEPES.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie", se arata in comunicatul de presa al DIICOT.

Citeste si:
Zelenschi, despre propaganda rusă: ”Rusia ne acuză pe noi de...
Zelenschi, despre propaganda...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.