Anisa Stoica, angajata de la DGASPC Teleorman, dar care si-a desfasurat activitatea la organizatia locala a PSD, a declarat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca ii era frica de Liviu Dragnea, dar ca nu facea parte din "gasca" acestuia si nici nu s-a simtit protejata de el.

Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica, cele doua angajate de la DGASPC Teleorman care si-au desfasurat de fapt activitatea la PSD Teleorman, au fost citate miercuri la Instanta suprema pentru a fi audiate in calitate de inculpate. Cele doua si-au recunoscut anterior vinovatia.

Adriana Botorogeanu a refuzat sa fie audiata de judecatori, insa Anisa Stoica a acceptat sa raspunda la intrebarile instantei, ale procurorului de sedinta si ale avocatilor.

Anisa Stoica a relatat ca in anul 2006 isi desfasura activitatea in presa locala din Teleorman, iar la o intrunire de la Camera Deputatilor, unde era prezenta si Adriana Botorogeanu, Liviu Dragnea i-a propus o colaborare cu PSD.

"Am facut cunostinta cu Liviu Dragnea la Camera Deputatilor. Ulterior, ne-am intalnit la sediul Consiliului Judetean Teleorman, imprejurare in care mi-a spus ca doreste sa infiinteze un birou de presa in cadrul organizatiei judetene PSD Teleorman. I-am spus ca nu m-am mai ocupat de PR, insa as fi de acord sa incerc. La acea data, s-a pus problema sa lucrez in cadrul partidului, fara sa se precizeze o anumita functie. Au mai fost adusi doi jurnalisti din presa locala. Eu am lucrat trei luni de zile fara sa fiu remunerata. Ceilalti jurnalisti au plecat, dar eu am ramas. Domnul Dragnea m-a intrebat, la un moment dat, daca situatia mea cu angajarea s-a rezolvat si eu i-am spus ca nu si ca nu stiam cine trebuia sa o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni sa intervina la Liviu Dragnea pentru a fi angajata (...) S-a luat hotararea sa fiu angajata in cadrul DGASPC Teleorman. Eu eram nelamurita cu privire la activitatea concreta pe care o voi desfasura, la partid sau la DGASPC, si mi s-a raspuns ca voi ramane la partid. Am intrebat: Eu unde ma duc? Erau mai multe persoane prezente, dar nu pot preciza cine mi-a spus ca voi lucra la partid. Ulterior, am dat examen si am fost angajata la DGASPC", a declarat Anisa Stoica, potrivit Agerpres.

Ea a relatat ca, la scurt timp dupa acel episod, a fost chemata impreuna cu Botorogeanu in biroul directoarei de la DGASC Teleorman, Alesu Floarea, care le-a intrebat de ce nu vin la serviciu.

"Alesu Floarea ne-a spus ca macar sa venim jumatate din timp la DGASPC, cateva ore, si jumatate la partid. Noi i-am spus atunci: hotarati-va ce trebuie sa facem? Nu stiu de unde stia Floarea Alesu ca eu si Botorogeanu ne desfasuram activitatea la partid. Floarea Alesu a iesit din birou si apoi a revenit dupa putin timp si ne-a spus ca sa nu venim deloc la DGASPC si sa ne ducem la partid. Sa nu ne vada deloc pe acolo. Am procedat in consecinta si ne-am conformat sarcinilor trasate, pentru ca decizia a fost luata peste capul nostru", a adaugat Anisa Stoica.

"V-a obligat cineva? Puteati sa nu va duceti", a intrebat-o presedintele completului de judecata.

Citeste si:
Sentinta in dosarul lui Liviu Dragnea, amanata pentru 21 iunie
Sentinta in dosarul lui Liviu...

"A fost o optiune neinspirata. Platesc grav o prostie. Eu nu m-am simtit niciodata protejata de Liviu Dragnea. Eu nu am facut parte din gasca lui Liviu Dragnea. Imi era frica de Liviu Dragnea, sa nu imi pierd locul de munca. Dar nu e vina lui. Odata mi-a zis: eu nu am mancat pe nimeni niciodata (...). Mi-a fost foarte drag sa lucrez cu Liviu Dragnea si nu m-am simtit niciodata obligata sa accept propunerea lui Dragnea de a lucra la partid. Este un om in care am avut foarte mare incredere si in care am vazut un mare potential. Repet, daca as fi stiut ca este un caz penal, nu as fi acceptat si imi pare rau (...) Nu am discutat niciodata cu Bombonica Prodana in legatura cu angajarea si mentinerea mea pe post. De altfel, nu m-am intalnit niciodata cu ea (...). Dragnea era singurul din PSD Teleorman caruia ii pasa de situatia angajatilor din partid. Ceilalti nu pareau interesati", a precizat ea.

Citeste si:
PSD Teleorman: La multi ani, Liviu Dragnea, patriotul care ne-a...
PSD Teleorman: La multi ani,...

Procesul continua cu audierea unui alt inculpat, dupa care Liviu Dragnea va da o declaratie in fata judecatorilor.

Dosarul lui Liviu Dragnea: instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Citeste si:
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost audiată la DNA
Fosta iubită a lui Liviu...

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei Judetene PSD Teleorman.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.