Seful Senatului si al ALDE lasa deschisa posibilitatea de a cere suspendarea lui Klaus Iohannis daca acesta refuza sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Ploiesti, ca nu crede ca o suspendare a presedintelui Klaus Iohannis trebuie avuta in vedere in cazul in care acesta nu o revoca pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Sa stiti ca aceasta posibilitate (de suspendare a presedintelui - n.r.) teoretic exista oricand, dar ea trebuie sa se sprijine pe ceva concret. Daca presedintele Romaniei, si nu vreau sa anticipez, nu stiu ce va face, dar hai sa presupunem ca va respinge acest lucru (revocarea sefei DNA - n.r.), nu stiu daca e nevoie de o astfel de masura. Eu nu cred ca trebuie atunci avuta in vedere suspendarea presedintelui", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

In ceea ce priveste inregistrarile din sediul DNA Ploiesti care au aparut in spatiul public, liderul ALDE a afirmat ca probabil in acest mod se lucra in Procuratura, in anii 1950.

"Ceea ce am vazut in legatura cu aceste inregistrari depaseste cu mult cele mai negre vise pe care le puteam avea in legatura cu ceea ce se intampla in procuratura de astazi. Probabil ca in anii ’50 asa se lucra in procuratura si cred ca este un blestem pe Romania ca dupa 1990 procurorii din sistemul comunist sa ajunga sa aiba roluri importante din nou in procuratura libera si democratica, incepand cu doamna Macovei, procuror comunist, dupa aceea continuand cu taica Lazar, dupa asta mergand cu doamna Kovesi, care are si ea o ascendenta demna de toata lauda. Probabil ca anumite influente vedem bine ca s-au transmis”, a mai spus Tariceanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.