Premierul Viorica Dancila a devenit sambata presedinte executiv al PSD, fiind votata de 2.880 de delegati prezenti la Congresul extraordinar al PSD. S-au inregistrat 939 de voturi "impotriva".

Pentru aceeasi functie, Ecaterina Andronescu a obtinut 541 de voturi "pentru", "impotriva" fiind inregistrate 3.278 de voturi'. Fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu a obtinut 292 ''pentru'' si 3.527 ''impotriva''.

Marian Neacsu a obtinut functia de secretar general cu 3.063 de voturi pentru, impotriva inregistrandu-se 668 de voturi. Contracandidatul sau, Codrin Stefanescu a obtinut 668 de voturi "pentru" si 3.063 de voturi impotriva.

La congres au fost prezenti peste 4.000 de delegati. Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu s-au retras din cursa pentru functia de presedinte executiv.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.