O profesoara din Oradea a fost premiata de Microsoft pentru modul inovator in care preda limba romana. Mirela Tanc s-a folosit de pasiunile elevilor sai si a reusit sa ii convinga sa citeasca mai mult si sa dezvolte o gandire critica. 

"Vazand ca le place foarte mult sa construiasca in Minecraft, m-am gandit sa le cer sa recreeze o secventa dintr-un roman, dintr-o nuvela, dintr-un basm. Iar pentru a o recrea, ei au trebuit sa o documenteze. Cum? Citind ceea ce imi doream eu. Asa ca eu mi-am atins scopul, ei s-au bucurat ca se joaca”, spune Mirela Tanc, profesoara de limba romana, potrivit digi24.ro.

Profesoara a renuntat la testele clasice si a introdus unele afisate pe videoproiector, la care elevii pot raspunde direct pe telefonul mobil. Elevii au lectii in care discuta si cu profesori de pe alte continente.

Profesoara de limba romana din Oradea face parte dintr-o comunitate internationala, pe platforma Microsoft Education, unde se strang mii de profesori din intreaga lume si impartasesc cele mai eficiente stiluri de predare.

In martie, Mirela Tanc va participa la un summit in Singapore, unde se va intalni cu colegii din alte colturi ale lumii.

"E un eveniment anual, cel mai mare eveniment de educatie pe care Microsoft il face la nivel mondial. E o infuzie nu numai de tehnologie, ci si de modalitati inovative de a desfasura acest act didactic provocator", a declarat Adela Bradu, manager de comunicare la Microsoft.

Gigantul IT a premiat alti 27 de profesori pentru ca au avut curajul de a fi "diferiti" la catedra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.