Un hot indraznet a furat intr-o singura noapte aproximativ 800 de metri de asfalt de pe un drum din China pentru a-l vinde si a castiga astfel o suma de bani, conform unor informatii publicate in presa chineza, preluate vineri de AFP.

Locuitorii din localitatea Sankeshu din provincia Jiangsu (est) au fost cei care au telefonat la politie pe 24 ianuarie pentru a semnala disparitia misterioasa a segmentului de drum, potrivit China News Service.

Satenii au banuit initial ca in zona se efectuau lucrari de reabilitare a caii de acces. Insa, politia a descoperit curand un alt scenariu: un barbat inchiriase un buldoexcavator cu care a decupat drumul, apoi a incarcat bucatile de pavaj in camioane si le-a vandut unei companii de materiale de constructii, a indicat joi China News Service.

Barbatul, lipsit de scrupule, a cautat astfel o metoda pentru a face bani. El a vazut in recuperarea si vanzarea asfaltului o buna ''oportunitate comerciala'', iar amenajarea unui nou drum in apropiere i-a usurat ''misiunea'', scrie Agerpres.

''Nimeni nu trecea pe aici. Deci de ce sa nu recuperez bucatile de beton pentru a face niste bani?"
, a declarat barbatul, potrivit China News Service.

Hotul a strans in total 500 de tone de asfalt pe care le-a vandut cu 5.000 de yuani (640 de euro).

Aceasta poveste amuzanta a generat vineri pe retelele de socializare din China zeci de mii de comentarii. "Saracia l-a facut sa devina creativ", a scris pe un ton admirativ un utilizator al platformei de microbloging Weibo. Un alt internaut a fost, insa, mai dur: "Cea mai potrivita sanctiune ar fi aceea de a repara drumul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.