Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca in perioada urmatoare va fi facuta publica o "informatie mincinoasa" care a fost transmisa oficial din Romania Comisiei Europene. El a sustinut ca este nevoie de o informare corecta si ca relatia Romania-Comisia Europeana trebuie sa se bazeze pe adevar.

"Noi vom prezenta zilele urmatoare o minciuna transmisa oficial de aici. Pentru noi si pentru comisie este important sa fie o relatie bazata pe adevar si pe informare corecta", a declarat Liviu Dragnea, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD, potrivit News.ro.

Presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, au dat publicitatii, miercuri, o declaratie comuna in care isi exprima ingrijorarea fata de evolutiile recente din Romania si subliniaza ca CE avertizeaza din nou cu privire la pericolul regresarii si va analiza in detaliu modificarile finale aduse legilor justitiei.

”Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene”, se arata in declaratie.

Juncker si Timmermans amintesc ca o conditie esentiala pentru a putea renunta treptat la mecanismul de cooperare si de verificare (MCV) este ca progresele realizate pana acum in cadrul acestuia sa fie ireversibile.

In aceeasi zi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si cel al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au semnat o scrisoare adresata presedintelui si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, in care explica faptul ca dezbaterea legilor justitiei s-a facut transparent, cu implicarea tuturor participantilor la actul de justitie. Cei doi isi exprima ”ingrijorarea cu privire la modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor” si afirma ca reactia Comisiei Europene este ”surprinzatoare”. In plus, Tariceanu si Dragnea sustin ca oficialii europeni au avut o reactie ”diametral opusa” cand Guvernul Ciolos a facut modificari la legile justitiei, ceea ce ”nu poate fi pus decat pe seama modului in care a fost informata Comisia de catre diverse surse din mediul romanesc”.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Comisia Europeana a precizat, joi, ca a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania si evoluta discutiilor privind modificarea Legilor Justitiei si ca este foarte biune informata despre acest proces, despre mizele care sunt in joc si despre potentiale riscuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.