Fiscul spaniol a cerut parchetului sa intenteze proces cantaretei columbiene Shakira, pe care o acuza de frauda fiscala, comisa intre 2011 si 2014, a informat duminica cotidianul La Vanguardia, citat de AFP.

Administratia fiscala a prezentat aceasta cerere la sfarsitul lui 2017, argumentand ca vedeta ar fi trebuit sa declare cea mai mare parte a veniturilor sale obtinute la nivel mondial in calitate de rezident spaniol in perioada respectiva.

Parchetul va trebui sa decida daca initiaza sau nu aceste proceduri penale, in conditiile in care infractiunea este pasibila de o pedeapsa cu inchisoarea de doi ani.

Potrivit La Vanguardia, care citeaza surse apropiate cazului, este vorba de venituri de "zeci de milioane de euro". Contactate de AFP, autoritatile fiscale spaniole au refuzat sa comenteze.

"Este vorba de o diferenta de criterii, nu de evaziune fiscala", au indicat pentru La Vanguardia surse din anturajul Shakirei, evocand o "disputa tehnica" pe care cantareata este gata sa o solutioneze.

Sursele au precizat totodata ca o mare parte a veniturilor obtinute de Shakira in perioada 2011-2014 provine de la turneele din strainatate, care au obligat-o de altfel pe cantareata sa locuiasca in Spania mai putin de 183 de zile pe an, pragul de la care este obligatoriu sa-si declare rezidenta fiscala in aceasta tara.

La 40 de ani, Shakira, care a vandut peste 60 de milioane de albume de la inceputul carierei sale, ramane una dintre cele mai populare cantarete din lume, cu aproximativ 50 de milioane de fani pe Twitter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.