Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, ca o va desemna premier pe Viorica Dancila, propusa de PSD.

Klaus Iohannis si-a argumentat decizia prin faptul ca PSD detine majoritatea parlamentara, precizand ca a analizat atent propunerile fiecarui partid.

"Am ascultat foarte multe opinii legate de viitorul prim-ministru. Astazi am asculat opiniile politicienilor. Sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente, multe legate de politica partidelor, de politica interna a Romaniei, de politica externa si de securitate.

Am ascultat si am citit toate aceste opinii si argumente si le-am cantarit pentru ca acum trebuie sa decid.

Aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile CCR in materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic este artimetica parlamentara. In Parlament, dupa consultari, imi este foarte clar: PSD dispune de majoritate. Atunci, cantarind toate argumentele, tinand cont de situatia concreta, am decis sa dau PSD insa o sansa si sa desemnez persoana prpusa de PSD.

Acum PSD trebuie sa performeze", a declarat Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.