Un antrenor de inot din Timisoara s-a hotarat sa organizeze pe Facebook o campanie de donare de sange, inspirat de necazul unui apropiat. 

Timisorenii s-au mobilizat si au venit in numar mare la centrele de transfuzii, marti dimineata. Donatorii spun ca vor sa revina periodic.

Cel care a organizat actiunea este instructor de inot si spune ca ideea i-a venit dupa ce un prieten virtual a distribuit o fotografie cu un copil bolnav de leucemie.

"Ideea mi-a venit cand un prieten a distribuit o poza cu un copil cu leucemie si am infiintat “viata din sangele meu”. Invitatiei de pe Facebook au raspuns cam aproximativ 100 de oameni ca o sa participe, dar in afara Facebook-ului au fost mult mai multe", a declarat initiatorul campaniei, Dani Sarbu, potrivit Stirileprotv.ro.

“Este o actiune care pentru centrul de transfuzii este de mare ajutor. Necesarul nostru de sange este acoperit pentru urgente, dar pentru cazurile mai dificile avem nevoie suport din partea populatiei”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Timisoara, Rodica Lichezan.

"Sunt multe firme la care mergem deja de ani de zile, de doua ori pe an sau de cate ori este necesar. Sunt foarte bine venite companiile”, sustine Claudia Massong, asistenta-sefa a Centrului de Transfuzii Timisoara.

Donatorii primesc tichete de masa in valoare de 67 de lei si o zi libera de la serviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.