Câteva sute de studenţi din zece centre universitare din toată ţara au protestat autorizat, sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru apărarea independenţei Justiţiei, susţinând că dacă situaţia va continua în actualul trend, vor pleca din ţară.

Dupa ora 21.00, tinerii au sosit in piata centrala a municipiului purtand lumanari aprinse si un sicriu pe care scria Justitia, "simbolizand faptul ca actualul Guvern vrea sa ingroape Justitia".

"Am venit din toata tara sa protestam la Timisoara", "6, vin studentii", "Sa va fie frica, studentii se ridica", "Vrem Justitie, nu coruptie", "Nu vrem sa fim o natie de hoti", "Studentii pentru Justitie" sunt cateva dintre lozincile scandate de tineri si inscriptionate si pe pancartele pe care le aveau.

"Vom duce acest mesaj in toate centrele universitare din tara din care provenim. Vrem sa fim glasul generatiei noastre, asa cum si alte generatii de tineri au fost, la vremea lor", au spus tinerii care purtau banderole albe pe brate, inscriptionate cu balanta, simbolul Justitiei.

Protestul s-a incheiat dupa o ora, fara incidente.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.