Simona Halep, numarul unu mondial, a castigat turneul demonstrativ World Tennis Thailand Championship, de la Hua Hin, dupa ce a invins-o, duminica, in finala, pe Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-2, 6-3.

Halep a confirmat jocul bun din semifinale si s-a impus in fata celei de-a patra jucatoare din lume in doar 61 de minute.

Romanca a inceput foarte bine, cu break, apoi s-a desprins la 2-0, dar a urmat un recul si Pliskova a reusit egalarea, 2-2. Halep a reusit un nou break, a facut 4-2, a castigat iar contra serviciului (5-2) si a incheiat cu un ghem la zero, dupa 28 de minute.

In actul secund, Halep a debutat cu break, dupa doua duble greseli ale cehoaicei, si-a consolidat avantajul, dupa care fiecare jucatoare si-a facut serviciul. Simona Halep a avut un moment de cumpana in ghemul opt, la 4-3, salvand trei mingi de break, iar apoi a incheiat meciul pe serviciul Karolinei Pliskova (6-3).

Simona Halep are 5-1 in meciurile directe cu Pliskova, singura victorie a cehoaicei venind in Fed Cup, victoria de la Hua Hin nefiind luata in calcul.

In semifinale, Halep a invins-o pe britanica Johanna Konta (9 WTA) cu 6-3, 6-3, iar Pliskova a trecut de Jelena Ostapenko (Letonia/locul 7 WTA), castigatoarea editiei din acest an a turneului de la Roland Garros, cu 6-1, 6-4.

In finala mica se vor infrunta Konta si Ostapenko.

Halep va debuta in sezonul competitional 2018 la turneul de la Shenzhen (China), care va debuta pe 31 decembrie si va fi dotat cu premii totale de 626.750 dolari.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.