Presedintele Klaus Iohannis considera ca 'incercarile de a controla sistemul judiciar' fac acest sistem mai prost si precizeaza ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, il evita in discutiile pe aceasta tema.

"Aceste incercari de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci il fac mai prost", a declarat Iohannis, miercuri, intr-o intalnire informala cu jurnalistii.

El a aratat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, il evita in cazul acestui proces.

Presedintele a afirmat si ca se astepta ca ministrul Justitiei sa-l contacteze la momentul initierii modificarilor legilor justitiei.

Seful statului a catalogat drept "un elefant" aceste modificari, insa a criticat procedura, apreciind ca aceasta a fost "total netransparenta".

Presedintele Iohannis a mai sustinut ca propunerile "vor avea urmari ample sau mai putin ample" si ca "in niciun caz nu vom fi mai respectati" dupa adoptarea acestora.

"Trebuie sa fii cazut din luna sa crezi ca nu vor avea efecte", a subliniat el, adaugand ca aceste modificari referitoare la legile justitiei sunt dezbatute rapid in Parlament deoarece "penalii au intrat in panica".

Despre referendumul privind justitia, Klaus Iohannis a indicat ca-l va pastra "pentru cand va fi" si ca "nu este ultimul as din maneca".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.