Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, ninsori viscolite in zona inalta de munte.

Incepend de vineri de la ora 18.00 pana sambata la ora 14.00, "aria ploilor se va extinde in regiunile vestice, nord-vestice si partial in cele centrale, iar vantul va avea temporar intensificari cu rafale de pana la 55...65 km/h.

Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 30...35 l/mp in Maramures, cea mai mare parte a Crisanei si a Carpatilor Meridionali, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni. In zona montana inalta va ninge, iar vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 80...90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Intensificari ale vantului se vor semnala si pe crestele din restul zonelor montane", anunta meteorologii.

Judetele vizate sunt: Bihor, Maramures, Satu Mare, Salaj, Botosani, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Arges, Alba, Dambovita, Valcea, Mehedinti si Gorj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.